Saturday, June 4, 2011

dunia baru aku di UCSA(university college syahputra)

assalammualaikummm :) hi slmt mlm utk sume :) hahaks!
hari nie den nk cito pada ekau sumo eh ckp nagori lak hehe..
k2 siyes,,mlm nie aku nk cte aku di dunia aku di sana wahh!!
mule2 hari isnin tuh aku bertolak kol 4 pagi..awal  kan??haha aku ta taw lah nape mak aku suh bertolak awal2 hehe..ate nye lah jauh kuantan dari sini (rumah aku) tpi aku tgk dkt je,,skjp kot hahhaha nth lah aku tdo je dlm kete ,,smpai at petronas bentong lah aku ta silap sggh at situh solat subuh n breakfast ,aku mam pe eah,, mee goreng jer..ngn air milo panas ,,
hehe..dah mkn tuh aku pi lah kedai at petronas tuh tgh syok belek2 choc cadbury  nmpk lah satu lembaga nie syum2 at aku and agy salam at aku ,,aku  jawab salam blik aku pndang dia sekali imbas je,,pas tuh adik aku ckp ngn ku yg tgur aku tuh sape upe2 ny jamalluddin hassan (artis)
haha sumpah aku ta pasan dia yg tgur aku haha urmm jnji ku dah jwab blik salam dia kan??
hehe ..dah tuh bli choc smbung blik destinasi aku ke kuantan pahanng (UCSA) dlm kete aku bork2 ngn adik pas tuh tdo blikk haha itu lah kje aku dlm kete tdo je,smpai at mne eah stu tmpt tuh wahh cntiik shialll da kabus at bukit *batakk* hehe and at sepnjg  highway tuh kabus je ,,best pulak nyaman je ..and smpai kuantan kol 9 cpt gile lah aku dah sjuk prut aku time tuh,,crik2 agy smpai lah kol 10 alhamdulillah sampai gak at UCSA urmm nk taw sampai situh aku wat pe aku duk je dlm kete ta nk kuar hahaha!!tkut doe n gmuruh.di sebbkan bpk aku bising2 so aku kuar je lah
so msuk je dlm ucsa pehh sume nye ngn kasut tumit lah bagai,,pas tuh aku pi lobi..daftr,,smpai at situh *tmpt dftr *aku trus ckp alau nk tkar kos boleh nsib bek lah boleh tkr kos hehe
aku ta boleh bwk lah kos aku sblm nie kos seni lukis seni reka industri..kene lukis2 agy lah tuh..aku ta mnt lah lukis2 nie , hehe stkt lukis gmbr org lidi aku pun reti hahaha!!
so now aku amek kos farmasi insyaAllah aku bolehh bawak :) aku mnt gak lah sains2 nie ,,
dah dftr tuh aku kene bwk pi hostel nek van yg di sediakan oleh UCSA parents aku follow at blkng van,,dlm van tuh aku sempat lah berkenalan ,,name dia pe nth aku ta tye aku trus ckp amek kos pe hahaha ngok!pmuan sorang nie amek OM(office mnngement) yg len aku ta smpat nk tye ,,haha
sampai at hostel tuh da dak2 smbut aku nye hostel KG12 :) msuk2 je dlm dorm pehh smpit gile lah ngn bju nye lah ngn loker kcik lah ,,mcm2 agy lah ,,aku ltk brg aku pas tuh aku kur ngn mak aku i bndar jap ,,dah blik bndr pi mkn ,,time at situh ah  aku nges urm sdih pulak ,,bile bpk aku ckp nk blik ta jdi tdo sini (alau ta cadang nk tdo at sini at kuantan)mak aku dah pning pale urmm tapi ta jadi pehh aku nges time mknn,, :( dah abes mkn tuh bpk aku hntr aku blik hostel aku time tuh dah okay dah ckit bile aku nk salam aku tgk mak aku dh  nges aku agy lah nges2 agy urmm bpk aku pun ngess :( sumpahh sedihh doe!urmm dah blik tuh guard at situ suh aku jgn nges agy hehe mlu lak :P aku ngn bwk tb aku hehe,,dah dlm dorm bkk je pintu sume pndang aku tgk muke.hidung,mate merah pas tuh mira dak dorm pjuk aku,,pas tuh dah okay dah and and jmpe lah sis anis kawan abg aku ta sngke lak aku ngn dorm dia hehe bgus lah :) and tmbh happy lh aku ,,kire okay lah dak2 dorm aku tuh baik , sporting gile lah ,aku igt dlm dorm tuh umur sume mcm kak anis tpi same je umur mcm aku 18 sumpah at sane muka dyeorang matang2 gile lah , and dlm dorm aku rpt name dia mai(short name) and aku tdo pun sblh dia ,hehe mule2 tdo mlm ptme kan at situ pehh sumpahh Panass gile!!!ak mandi pluh at situh..yg dpt bwh kipas untung lah yg aku nie duk hujung dunia nie haa,,tepi dinding hehe...aku siap berkipas agy hahaha!!lawak sial!!sok2 aku bgun kol 5.45 awal doe..haha exited doe ,mule2 tuh aku pakai bju kurung and pi ;ah kolej nek bus yg disediakan oleh UCSA dah abes bljr tuh aku pi kuar bndar haha!!cadang nk bli kasut tpi last mkn ,bli shawl haha urm aku rase nie  kot akuu nk cte ..pnjg sgt lah hahaha!!aku just tnjuk pic2 je lah eah  silaa lah tgk pic aku nie yg ta sbrape nie haa

da agy sorang akak rina yg tgh snap pic nie :)

k lah bye bye2  ily all :)

2 comments:

dalila lyana said...

nak tanya boleh . hostel UCSA satu dorm brapa org hah ? :D

abir bt ayob said...

ada 12 org huhu kenapa nk masuk ye? moh ler